Menu

Suroviny

+

Příprava polévky

Podávání

  • Plátky chleba / 55 g / 20.0 kus
  • Parmezán 100.0 g

Oblíbená toskánská polévka plná zeleniny a luštěnin.

...

Příprava

  1. Příprava polévky

    • Fazole opláchněte a namočte o den dříve, uvařte ve stejné vodě.
    • Polovinu fazolí umixujte na hladké pyré.
    • Cibuli nakrájejte na velké kostičky, česnek nasekejte a nechte zesklovatět na oleji, dále přidejte zeleninu nakrájenou na plátky, všechno chvíli restujte.
    • Dále nalijte vodu, přidejte zeleninový fond a uveďte do varu, přidejte nakrájené brambory a kapustu. Jakmile bude zelenina měkká, přidejte fazolové pyré, rozmačkaná rajčata Pelati a druhou část uvařených fazolí.
    • Celek společně provařte a ochuťte dle chuti.
  2. Podávání

    • Polévku podávejte v miskách, prokládejte krajíčky chleba a posypte strouhaným parmezánem.
    • Polévku můžete při podávání pokapat olivovým olejem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu