Menu

Suroviny

+

Roastbeef :

Pečená kořenová zelenina :

  • Mrkev 600.0 g
  • Celer 600.0 g
  • Kořen petržele 400.0 g
  • Cibule červená 500.0 g
  • Olej 80.0 g
  • Červený vinný ocet 60.0 g
  • Cukr krupice 100.0 g
  • Zaatar koření 25.0 g
  • Škumpa - mletá 15.0 g
  • Hladkoliská petrželka 50.0 g

Fiseé salát :

  • Salát frisée 300.0 g
  • Petržel 20.0 g
  • Kopr, čerstvý 20.0 g
  • Kerblík 20.0 g
  • Olivový olej 25.0 ml

Bylinky :

  • Olej 40.0 g
  • Šalotka 200.0 g
  • Tymián, čerstvý 10.0 g
  • Estragon, čerstvý 10.0 g
  • Vinný ocet, červený 120.0 g
  • Víno - Merlot 750.0 ml
  • Cukr krupice 50.0 g
  • Zeleninový vývar
  • Sůl
  • Černý pepř
  • Máslo - kostky 250.0 g

...

Příprava

  1. Roastbeef :

    • Maso očistíme, zformujeme motouzem, potřeme hořčičnou marinádou a necháme odležet.
    • Maso zprudka opečeme na pánvi či grilu ze všech stran a pečeme na jehlu 54 °C.
  2. Pečená kořenová zelenina :

    • Zeleninu očistíme, ochutíme, promícháme s octem i olejem a pečeme pod alobalem 50 minut na 175 °C / před výdejem ohříváme v pánvi s vývarem a máslem, nakonec vmícháme petržel.
  3. Fiseé salát :

    • Salát promícháme s bylinkami a zakápneme olivovým olejem.
  4. Bylinky :

    • Šalotku nakrájíme nadrobno, restujeme v rendlíku, osolíme, přidáme cukr, ocet, víno, bylinky a zredukujeme, vyjmeme bylinky a po odstavení z plotny postupně vešleháváme máslo do zhoustnutí.
  5. SERVÍROVÁNÍ :

    • Na talíř nandáme pečenou zeleninu, naaranžujeme tenké plátky masa, salát a omáčku. 
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu