Menu

Suroviny

+

Salát

  • Celer (bulva) nakrájený na tenké nudličky 1.5 kg
  • Celer řapíkatý ( kus cca 400g ) 220.0 g
  • Brokolice čerstvá 300.0 g
  • Jablko nakrájené na nudličky nebo plátky 500.0 g
  • Hrozny 300.0 g
  • Vlašské ořechy 100.0 g
  • Černá čočka (Beluga) 200.0 g

Dresink


Černý pigment čočky Beluga obsahuje antioxidanty, které se rovněž nacházejí ve velké míře v bobulovém ovoci. Je také dobrým zdrojem vitaminů B a minerálních látek (např. železa a hořčíku).

...

Příprava

  1. Salát

    • Propláchnutou čočku uvaříme do měkka (cca 10 minut), brokolici povaříme asi 7 minut, zchladíme ve studené vodě (zůstane svěží zelena barva) a rozdělíme na drobné růžičky (košťál pokrájíme na jemné nudličky).¨
    • Opláchnuté hroznové víno přepůlíme a ořechy posekáme nahrubo. Řapíkatý celer podle potřeby oloupeme a nakrájíme na jemné plátky nebo nudličky.
  2. Dresink

    • Dresink připravíme smícháním jogurtu, moštu, yofreshe a hořčice.
  3. Servírování

    • Všechny suroviny dáme do mísy, zalijeme dresinkem a opatrně promícháme. Rozdělíme na jednotlivé porce.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu