Menu

Suroviny

+

Sekaná:

Kaše:

Okurkový salát:


...

Příprava

  1. Sekaná:

    • Mleté maso promícháme s pokrájenou cibulí, rozmíchaným bujónem ve vodě, strouhankou, mlékem, rozmíchanými vejci, česnekem utřeným se solí, prosátou moukou, hořčicí a nasekanou petrželovou natí. 
    • Po pečlivém promíchání tvarujeme šišky do jejichž středu umístíme oloupaná vejce vařená na tvrdo. 
    • Šišky sekané vložíme na GN plech pomazaný olejem (nebo do vymazaných forem) a krátce zapečeme. 
    • Poté podlijeme trochou vody za občasného přelévání výpekem a dolévání vody upečeme do nazlátlé barvy.
    • Výpek zahustíme směsí na vepřovou šťávu.
  2. Kaše:

    • Krupky přebereme, spaříme, propláchneme a ve vodě uvaříme. 
    • Na zbylém oleji krátce opečeme nakrájenou jarní cibuli. 
    • Bramborovou kaši připravíme podle návodu (do vařící vody přidáme vepřový bujón) a poté smícháme s krupkami, orestovanou cibulí a ochutíme promnutou majoránkou. 
    • Vhodným doplňkem je okurkový nebo hlávkový salát.
  3. Okurkový salát:

    • Omyté okurky nakrájíme podélně na tenké plátky. 
    • Zálivku smícháme s vodou a přidáme olej. 
    • Hotovou zálivku promícháme s okurkami a naporcujeme do misek.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu