Menu

Suroviny

+

Vejce

  • Vejce 10.0 kus
  • Mleté jehněčí maso 1250.0 g
  • Zelená pasta curry 8.0 g
  • Kurkuma mletá 2.0 lžíce
  • Máta, nasekaná 10.0 g
  • Mleté chilli, římský kmín, kmín
  • Sůl, pepř
  • Strouhanka Panko 100.0 g
  • Olej (na smažení)

Dip

  • Jogurt přírodní 200.0 g
  • Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 200.0 g
  • Koriandr, nasekaný 3.0 g
  • Mandle, plátky 50.0 g
  • Česnek, prolisovaný 1.0 lžička
  • Zázvor mletý 1.0 lžička
  • Skořice, kardamom

Podávání

  • Limetka
  • Chilli papričky červené a zelené
  • Koriandr, listy

...

Příprava

  1. Vejce

    • Vařte vejce cca 5 minut. Potom je rychle ochlaďte a oloupejte.
    • Promíchejte jehněčí sostatními složkami mimo strouhanku. Každé vejce obalte tenkou vrstvou mletého masa.
    • Vložte do lednice na 1 hodinu. Potom obalte zabalená vejce ve strouhance.
    • Smažte vejce vhlubokém tuku, až získají zlatavou barvu.
    • Osušte vejce papírovou utěrkou a odstavte na chvíli kvychladnutí.
  2. Dip

    • Rozmíchejte všechny složky dipu.

  3. Podávání

    • Vejce ozdobte kousky limetky, červené a zelené chilli papričky a listy koriandru. Podávejte spolu s dipem.

Produkty
Recepty
Inspirace
Menu