Menu

Suroviny

+

Náplň a pečení

Dip

  • Sýr, Roquefort 100.0 g
  • Hellmann's Professional majonéza 5 l 200.0 g
  • Jogurt bílý 200.0 g
  • Vlašské ořechy 30.0 g

Podávání

  • Mix Salát

Tapas je malé občerstvení, které má svůj původ ve Španělsku. Empanada jsou plněné kapsy masem. 

...

Příprava

  1. Těsto na taštičky

    • Rama Profi utřete s Rama Fraiche 24%, solí a cukrem na jednolitou hmotu, přidejte prosátou mouku (odložte cca 50 gramů mouky na podsypání těsta při rozválení), prášek do pečiva a vypracujte těsto a až ke konci přidejte vodu.
    • Těsto odstavte na cca 30 minut přikryté potravinovou fólií.
  2. Náplň a pečení

    • Kuřecí maso nakrájejte na drobné kostičky, ochuťte Knorr Delikat Koření na drůbež, přidejte olej a rozmíchejte, odstavte k marinování.
    • Drůbeží maso orestujte, přidejte Tomato Pronto, a po chvíli fazole. Náplň dochuťte podle chuti paprikou a pepřem. Přidejte drobně nakrájenou petrželovou nať a nechte vystydnout.
    • Těsto rozválejte, vykrojte kolečka velikosti větší sklenky, studenou nádivku rozložte na těsto, kraje potřete rozšlehaným vejcem, přeložte a okraje spojte jako u pirožku. Vršek také potřete vejcem, posypte sezamovým semínkem a pečte v konvektomatu cca 10–12 minut v teplotě 170–180 °C
  3. Dip

    • Jemně nastrouhaný sýr rozmíchejte s majonézou, hustým jogurtem a spařenými nasekanými ořechy.
  4. Podávání

    • Taštičky podávejte s křehkým salátem politým připraveným dresinkem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu