Menu

Suroviny

+

UZENÉ KUŘE :

  • Uzená kuřecí stehna 10.0 kus
  • Voda
  • Cibule 1.0 ks
  • Česnek 25.0 g
  • Mrkev 50.0 g
  • Bobkový list 3.0 ks
  • Černý pepř - celý
  • Nové koření

RAGÚ CIZRNA :

CIDER OMÁČKA :

  • Cibule žlutá 400.0 g
  • Česnek 50.0 g
  • Jablko 20.0 g
  • Olej 40.0 g
  • Máslo 50.0 g
  • Tymián, čerstvý 20.0 g
  • Estragon, čerstvý 15.0 g
  • Cider 500.0 ml
  • Smetana 250.0 ml
  • Sůl a pepř

GRILOVANÉ ZELÍ :

  • Červené zelí 700.0 g
  • Olej 50.0 ml
  • Máslo 70.0 g
  • Sůl
  • Cukr krupice 30.0 g
  • Ocet, Balsamico - granátové glazé 15.0 ml
  • Slunečnice výhonky 30.0 g

CUKETA :

  • Cuketa 400.0 g
  • Olej - pomace 60.0 g
  • Sůl
  • Česnek 2.0 stroužek
  • Tymián, čerstvý 1.0 kus

...

Příprava

  1. UZENÉ KUŘE :

    • Kuře uvaříme se zeleninou a kořením doměkka cca 70 minut,  scedíme a vývar uchováme.
  2. RAGÚ CIZRNA :

    • Cizrnu vykapeme, cibuli nakrájíme ne tenké proužky, fava fazole spaříme 1-2 minuty v osolené vroucí vodě, zchladíme, petržel nakrájíme nadrobno.
    • Ragů - na pánvi rozehřejeme trochu vývaru ze stehen s kuřecím fondem, přidáme cibuli a cizrnu, necháme prohřát, osolíme, přidáme máslo, necháme zhoustnout, přidáme fava a petržel
  3. CIDER OMÁČKA :

    • Na omáčku v hrnci rozehřejeme tuk a restujeme cibuli a česnek do mírně zlatavé barvy se stonky bylinek a jablky krájenými na kostičky, přidáme cider a odpaříme alkohol, přidáme vývar ze stehen a smetanu a zredukujeme, dochutíme solí a pepřem, nakonec přidáme nakrájené bylinky (vymixovat do pěny)
  4. GRILOVANÉ ZELÍ :

    • Zelí rozkrojíme na větší kusy (5cm pláty) a na oleji opékáme na barvu (zlatohnědá) z obou stran, poté vmícháme máslo a sůl, dopečeme v troubě cca 15 minut pod alobalem.
  5. CUKETA :

    • Cuketu nakrájíme na tenké plátky, rozehřejeme olej, přidáme česnek a tymián, necháme provonět a poté na 2 minuty opékáme cuketu.
  6. SERVÍROVÁNÍ :

    • Na talíř nandáme ragů, překrojené kuře, naaranžujeme zeleninu, vymixovanou ciderovou pěnu a výhonky.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu