Menu

Suroviny

+

Vývar

Pečené houby

  • Houby Shitake 350.0 g
  • Houby, hlíva ústřičná 350.0 g
  • Žampiony 350.0 g
  • Sůl 10.0 g
  • Černý pepř 5.0 g
  • Olej, olivový 45.0 g

Podávání

  • Vařené soba nudle 850.0 g
  • Nakládané houby 300.0 g
  • Ředkvičky, čerstvé 150.0 g
  • Červené chilli papričky 70.0 g
  • Čerstvý koriandr 30.0 g

Oblíbená japonská polévka je nejlepší, když se připraví z čerstvých surovin.

...

Příprava

  1. Vývar

    • Houbový bujón rozmícháme v horké vodě. Cibuli, česnek a zázvor na sucho opečeme a vložíme do vývaru společně s dalšími ingrediencemi. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut, poté necháme 20 minut slabě táhnout. Hotový vývar vycedíme.
  2. Pečené houby

    • Konvektomat předehřejeme na 220 °C. Houby překrájíme na požadované tvary, potřeme olejem, osolíme a opepříme a pečeme asi 20 minut do zlatohnědé barvy.
  3. Podávání

    • Uvařené soba nudle zalijeme horkým vývarem, přidáme pečené a marinované houby, doplníme o na nudličky nakrájené ředkvičky, červené chilli a dozdobíme čerstvým koriandrem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu