Menu

Suroviny

+

Na rajčatový tatarák:

Na majonézu s bazalkou a petrželkou:

Na bazalkové lupínky:

  • Bazalka čerstvá, listy
  • Rostlinný olej, na smažení

Servírování pokrmu:

  • Cherry rajčátka
  • Ředkvičky
  • Bylinky, drobné

Vyzkoušejte recept na originální veganský tatarák z rajčat s bazalkovými lupínky. 

...

Příprava

  1. Na rajčatový tatarák:

    • Rajčata rozpulte, zbavte jádřince a nakrájejte najemno.
    • Cibuli a kyselé okurky nakrájejte najemno jako u klasického hovězího tataráku.
    • Rajčata smíchejte s cibulí, okurkou, Primerbou, chuťovou esencí, hořčicí, solí a pepřem. Dejte do lednice na cca 2 hodiny.
    • Po vychladnutí dejte směs do jemného cedníku a slijte všechnu přebytečnou tekutinu, kterou uchovejte na podávání.
  2. Na majonézu s bazalkou a petrželkou:

    •  Smíchejte majonézu s petrželovou natí a Primerbou, případně přidejte pár kapek čerstvě vymačkané citronové šťávy.
  3. Na bazalkové lupínky:

    • Listy ponořte na několik sekund do horkého oleje a poté položte na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečný tuk.
  4. Servírování pokrmu:

    • Ze scezeného rajčatového tataráku vytvarujte lžící noky a dejte na talíř.
    • Přidejte majonézu a bazalkové lupínky a ozdobte cherry rajčátky, ředkvičkami a bylinkami.

    • Tip: Tatarák můžete podávat i pomocí tvarovacího kroužku.  
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu