Menu

Suroviny

+

Náplň do lasagní:

Bešamelová omáčka:

  • Olej 100.0 ml
  • Hladká mouka 100.0 g
  • Mléko 1500.0 ml
  • Muškátový oříšek, celý 2.0 g

Lasagne:


...

Příprava

  1. Náplň do lasagní:

    • NoMince kousky vložte do vody a vařte 5 minut na mírném ohni.
    • Na části oleje orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a ostatní zeleninu nastrouhanou na struhadle na zeleninu.
    • Přidejte krájená konzervovaná rajčata, rajský protlak a chvíli opékejte, smíchejte s povařenými kousky NoMince, dochuťte nasekaným česnekem, oreganem, pepřem a částečně solí.
  2. Bešamelová omáčka:

    • Z oleje a mouky připravte jíšku, přidejte teplé mléko, nastrouhaný muškátový oříšek a zbývající část soli a přiveďte k varu.
  3. Lasagne:

    • Plech gastronádoby GN 1/1 pomažte bešamelovou omáčkou, uložte vrstvu lasagní, část náplně do lasagní, část bešamelové omáčky, posypte nastrouhaným sýrem.
    • Celý postup opakujte tak, aby vznikly čtyři vrstvy lasagní. Na poslední vrstvu nesypte sýr. Pečte pod pokličkou v konvektomatu 30 minut, posypte sýrem a zapékejte 10 minut při teplotě 160 °C.
    • Naporcované lasagne podávejte se zeleninovým salátu a s olivovým olejem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu