Menu

Suroviny

+

Vývar/líčka

Omáčka velouté

  • Máslo 50.0 g
  • Pšeničná mouka hladká 50.0 g
  • Vývar z vaření líček 500.0 ml
  • Smetana 30% 100.0 ml
  • Sůl Podle Chuti

Fazolové boby


K přípravě líček doporučujeme použít tlakový hrnec. Umožní rychlé vaření v malém množství vývaru, který můžete následně využít k přípravě silné omáčky.

...

Příprava

  1. Vývar/líčka

    • Z uvedených ingrediencí udělejte vývar a uvařte v něm líčka.
  2. Omáčka velouté

    • Z másla a mouky udělejte světlou jíšku, rozmíchejte ji s vývarem z vaření líček a vařte cca 2 minuty.
    • Následně přidejte smetanu, promíchejte a dochuťte.
  3. Fazolové boby

    • Do rozpuštěného másla přidejte boby, mátu a esenci zeleninového bujónu. Ohřejte aodstavte.
  4. Servírování

    • Těstovinové uzlíčky uvařte v osolené vodě, položte na talíř spolu s líčky přelitými omáčkou, ochucenými boby, nakládanou cibulí a hráškovými klíčky.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu