Menu

Suroviny

+

Losos

Omáčka

Zelenina

  • Bílý chřest, oloupaný 1.0 kg
  • Sůl
  • Cukr
  • Brambory malé (oloupané) 1.2 kg
  • Kopr, čerstvý 10.0 g
  • Malá mrkev 20.0 kus
  • Mikro hrášek 30.0 kus

Pokrm francouzské kuchyně. Při vaření chřestu do něj přidejte oloupanou nakrájenou bramboru a půlku cibule, aby se chuť chřestu stala neopakovatelnou. Pro jemnější chuť chřestu ho můžete vařit v mléku nebo smetaně.

...

Příprava

  1. Losos

    • Ze soli a vody připravte slaný nálev, vložte do něj naporcovaného lososa a marinujte po dobu 30 minut, potom ho ználevu vyjměte, opláchněte a osušte.
    • Posypte marinádou, vložte do trouby – pečení spárou v teplotě 180º C, pečte cca 8 minut.
  2. Omáčka

    • Ve studené vodě rozmíchejte holandskou omáčku, dejte ji vařit a za stálého míchání uveďte do varu.
    • Kcibuli přidejte víno, ocet a pepř a vařte, až se odpaří polovina tekutiny.
    • Do horké omáčky přidejte procezenou tekutinu a nakrájené máslo, vše promíchejte.
  3. Zelenina

    • Chřest uvařte spřidáním soli a cukru, při teplote 85°C- 25 minut.
    • Brambory uvařte, odceďte a promíchejte skoprem.
    • Mrkev oblanšírujte a karamelizujte na medu.
  4. Servírování

    • Lososa podávejte na chřestu politém omáčkou s koprovýmí brambory a medovou mrkví.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu