Úvod
Ponořte se do tajů sous-vide s Jonathanem Duikerem, šéfkuchařem z restaurace Café Del Sol. Šéfkuchař Duiker vás provede technikami přípravy a vaření, které vám předvede na pokrmu z kachny a bobů edamame. Naučte se techniku, která vždy zaručí konzistentní a křehké výsledky.
Přísady
Šéfkuchař Duiker chystá přísady na tento pokrm. Od exotických hub až po čerstvé třešně a kachní prsa: naučte se, kterými čerstvými přísadami doplnit šťavnaté pokrmy vařené metodou sous-vide.
Kachna sous-vide pečená na pánvi se šťávou s lesními plody
Začneme s konzervační směsí s citrónovou kůrou, kterou pak okořeníme kachnu a vložíme ji spolu s dalšími dochucovadly do sáčku na sous-vide. Teď je čas připravit kachnu metodou sous-vide! Naučte se techniku ponoření do ledové lázně, která kachní prsa opět zchladí na pokojovou teplotu.
Kachna sous-vide pečená na pánvi s omáčkou s lesním ovocem – vaření (1. část)
Čas servírovat. Než připravíte rozvar z lesního ovoce a redukovaný kachní fond, nejprve opečte kachnu a zkaramelizujte kůžičku.
Kachna sous-vide pečená na pánvi s omáčkou s lesním ovocem – vaření (2. část)
Orestujte exotické houby spolu s boby edamame a poté se pusťte do sladkého doplňku: macerovaných třešní s moučkovým cukrem. Pak přísady zkombinujte a dokonale naservírujte na talíř. Nahoru přijde sladká šťáva, polní květiny a hráškové výhonky.