Úvod
Říká se, že jíme očima - zjistěte, jak můžete ještě více vylepšit techniky servírování s šéfkuchařem Coetzeem z Johannesburgu. Ukážeme vám, jak důležité je servírování v kulinářském umění a naučíme vás techniky, nástroje a trendy na příkladech sezónních receptů.
Co je potřeba vzít v úvahu při servírování jídla
Šéfkuchař Coetzee s vámi v tomto kurzu nasdílí, jaký estetický efekt má správně naservírované jídlo, představí vám tipy na praktičnost, rychlost a replikaci servírování včetně stylu a možného použití sezónních ingrediencí.
Sladké brambory a další přílohy
Zatímco nám šéfkuchař Coetzee ukazuje využití sladkých brambor, diskutuje při tom o dalších možných přílohách, které dotvoří dokonalé jídlo. Naučte se, jak využívat tyto elementy esteticky, od teploty po texturu.
Výběr správného nádobí
I tvar vašeho nádobí pro servírování může hrát roli! Zjistěte, jak využívat mřížkový systém, aby se zabránilo vzniku mrtvých bodů na talíři.
Co dělat a co nedělat
Šéfkuchař Coetzee pomocí sezónního salátu předvede, co dělat a nedělat při servírování jídla. Pokud chcete vylepšit váš styl servírování v krátkém čase a docílit perfektních výsledků, koukněte na naše tipy týkající se barev, struktury a vrstvení.
Sladké brambory (kulatý talíř)
Provedeme vás procesem servírování sladkých brambor, kozího mléka a pěny s použitím kulatého talíře.
Květák (hranatý talíř)
Šéfkuchař Coetzee ukáže, jak pracuje s hranatým talířem jednoduchými tóny při servírování salátu s květákem. Experimentujte a představujte si jídlo ještě předtím, než ho opravdu naservírujete a vytvořte skvělé pokrmy!