V kuchyni není ve spojení s grilováním nic přirozenějšího než dřevo. Tradiční jídla z masa můžete úžasně prezentovat na kousku dřeva, či prkénku. Menší pokrmy můžete podávat na dřevěných prkénkách, na které se podávané jídlo vejde. Větší pokrmy můžete naaranžovat na velké dřevěné obdélníkové desce z masivního dřeva. Můžete ji také využít k servírování jídla pro dva nebo více lidí.
Servírování zaměřte na jednu, hlavní grilovanou ingredienci, kterou nechte vyniknout. Aranžování příloh je také důležité, ale nedopusťte, aby upoutaly hostovu pozornost více než základ talíře.
Jídlo můžete aranžovat nejrůznějšími styly. Pokud aranžujete tradiční pokrmy, je rozumné zvolit klasické sestavení talíře, kde jsou maso, příloha a zelenina umístěny ve vhodném pořadí. Pokud ale chcete talíř s grilovanými pokrmy trochu oživit, což se takhle inspirovat severským stylem, který vypadá jen zdánlivě trochu neuspořádaně, ale ve skutečnosti nabízí dobře promyšlené aranžování pokrmů.
Spoustu grilovaných jídel nelze podávat bez šťávy nebo omáčky. Jak ji ukázat v tom nejlepším světle? Neexistují žádné jiné limity než vaše tvořivost. Omáčkou můžete například vytvořit tečky kolem okraje talíře, popřípadě tyto tečky umístit neuspořádaně. Můžete omáčku také nalít jen do půlky talíře nebo ji přelít přes celý pokrm.
Servírování hlavních pokrmů ve velkých mísách je už několik let rostoucím trendem. A není důvod, proč byste nemohli grilované pokrmy servírovat stejným způsobem. Bude to skvěle fungovat pro pokrmy, které plánujete podávat s rýží nebo obilovinami, protože ty můžete použít jako podklad, na který položíte maso. Na dno mísy můžete nalít také trochu omáčky, abyste všechny chutě perfektně spojili do jedné.