Najít jeden univerzální kulinářský symbol Spojených států se jeví jako marné úsilí, podívejme se proto raději na jednotlivé konkrétní regiony a zjistěme, co tam lidé obvykle jedí.
Jih
Království kukuřice. Mezi hlavní pokrmy tohoto regionu patří kukuřičná kaše (vařená kukuřičná mouka), která se jí tradičně coby snídaně, a pochopitelně také kukuřičný chléb.
Nejoblíbenějším masem je smažené kuře, další oblíbenou volbou je grilované červené maso a vařená šunka.
V Louisianě můžete ochutnat kreolskou kuchyni, která zahrnuje jídla jako jambalaya — hrnec plný rýže, papriky a rajčat ve směsi s mořskými plody, kuřecím masem nebo klobásou.
Středozápad
Středozápadní kuchyně je výživná a má vysoký obsah kalorií. Hlavní jídlo dne je většinou založené na tučném masu a bramborách.
V minulosti byl tento region domovem mnoha lomů a dolů. Odtud pochází popularita masových koláčů, které je možné snadno zabalit a vzít do práce.
Právě zde se také rozhodlo usadit mnoho německých přistěhovalců, což vysvětluje popularitu kysaného zelí a Bratwurstu (pečené klobásy).
Kalifornie a západní pobřeží
V Kalifornii se zdravé rovná trendy. To znamená, že je zde domácí vaření populárnější než ve zbytku země. Čerstvé ovoce a zelenina zde vládnou, samozřejmě včetně avokáda.
Mexická kuchyně je velmi častým zdrojem inspirace — tacos jsou populárním předkrmem a mnoho hlavních jídel má typicky kořeněné aroma