V Indii se chléb používá místo příborů, aby se jídlo odebralo z talíře. Nejjednodušší chleby se připravují z mouky, soli a vody. Nejbohatší jsou vrstvené, připravené z cizrnové mouky s voňavou náplní.
Indicke chleby
Chapati/Roti
Nejjednodušší typ chleba z pšeničné mouky, který se peče na horkém kameni nebo na tavě – vypouklé železné pánvi.
Naan
Nejpopulárnější indický chléb, kynutý z droždí s trochou jogurtu. Peče se v tandoori (vertikální válcovitá pec) a jí s ghee (přepuštěným máslem).
Paratha
Typ vícevrstvého indického plochého chleba, který se připravuje z pšeničné mouky. Často se plní bramborami, listovým salátem, nebo sýrem paneer.
Papadam
Tenký a křupavý plochý chléb, který je založený na kořeněném těstě s výraznou vůní římského kmínu. Připravuje se většinou z uradové mouky (fazolová mouka) na otevřeném ohni. Podává se jako předkrm, nebo chuťovka.
Puri
Smažený chléb, který se nafoukne jako kulatý míček a může se plnit kari nebo dhálem. Oblíbený k snídani.