Zelené kari
Jeho svěží zelená barva pochází z listů koriandru, listů citrusovníku kaffir (limetových listů - Citrus hystrix) a jejich kůry a bazalky. Mezi další ingredience patří (samozřejmě) zelené chilli papričky, stejně jako citronová tráva, česnek, galangal (podobné zázvoru) a šalotka.
Pálivost je většinou podle volby šéfkuchaře a závisí na tom, jak je připravena pasta a konkrétní pokrm. Tradičně se však jedná o tu nejpálivější variantu.
Žluté kari
Žluté kari vděčí za svou chuť i slunečnou barvu kurkumě. Tento druh kari pasty je docela jemný, ale obsahuje některé hřející koření, jako například semínka koriandru, dále obsahuje například kmín římský, muškátový květ a hřebíček. Ze všech thajských karí jde o variantu, která je nejvíce podobná indické.
Pasta se obvykle míchá s kokosovým mlékem a používá se v kuřecích nebo rybích kari, s tofu a dalšími jemnými přísadami.
Červené kari
Tradičně je velmi pálivé, ale tato pasta se nyní připravuje jemnější. Jeho temně červená barva dřív pocházela jen ze sušených červených chilli papriček. V současnosti je kuchaři mimo Thajsko doplňují o papriku nebo rajčata.
Zajímavá varianta vyžaduje krevetovou pastu, která dává jídlu příjemnou chuť mořských plodů.
Massaman kari
Massaman (muslimské) kari mezi ostatním thajským kari vyčnívá. Je silně ovlivněno perskými a indickými kořeny a ve výsledku je hustější, sladší a typicky zahrnuje dřevité chutě kardamomu, skořice, hřebíčku a muškátového oříšku.
Další přísady jsou také speciální, nejčastěji včetně brambor a arašídů.
Panang kari
Panang kari představuje zajímavou obměnu tradičního červeného kari. Chilli papričky se používají až skoro do čtvrtiny objemu a obsahuje arašídy, díky kterým má sladší chuť a ve výsledku je méně pálivé než červené kari.