Menu

01:59

1. Úvod, vybavení a ingredience (Launceston Place)

Seznamte se s šéfkuchařem Murphym z londýnského Launceston Place. Seznamte se s komplexními prvky tohoto pokrmu – chorizo ​​gelem a citrónovým pyré doprovázeným chapadlem z grilované chobotnice, do křupava vysmaženou kuřecí kůží a chipsem z quinoy s majonézou.

02:24

2. Chobotnice s chorizem & citrónovým pyré – 1. část

Úvodní část začíná chorizo gelem, kombinací chorizo fondu a gelového espressa. Naučte se vytvořit dokonalou konzistenci a zjistěte, jak vakuovací stroj dokáže odstranit bubliny a stlačit vaši emulzi.

03:27

3. Chobotnice s chorizo gelem & citronovým pyré - 2. část

Ve 2. části si připravíte přísady. Nejprve na pánvi opečte chobotnici, poté osmažte kuřecí křídlo a křupinku z quinoy. Začněte ohřívat chorizo, omáčku z olihní s vložkou brunoise, než okořeníte a ozdobíte lupínek kuřecí majonézou a trochou křupavé kuřecí kůže.

01:57

4. Chobotnice s chorizo gelem & citronovým pyré - 3. část

V 3. části uděláte konečnou tečku servírováním pokrmu spojením chobotnice, kuřecího křídla a quinoa lupínkem. Nakonec dozdobíte pokrm jemnými kostičkami brunoise, chorizo ​​​​gelem a čerstvým citronovým pyré.

02:14

5. Úvod (Café Del Sol)

Šéfkuchař Duiker, executive šéfkuchař Café Del Sol v Johannesburgu, se ponoří nejprve do procesu emulgace, než se podělí o své tři výběry dne – vegetariánskou, rostlinnou a holandskou emulzi.

02:29

6. Pomerančový gel - 1. část

S použitím agaru, pomerančové šťávy, vanilkové pasty a základního sirupu Chef Duiker začne s přípravou pomerančového gelu. Naučte se vytvořit základ pro citrusovou emulzi a přejděte následně k 2. části pro dokončení pokrmu.

02:38

7. Pomerančový gel - 2. část

V 2. části šéfkuchař vás provede závěrečnými kroky přípravy gelu. Směs se promíchá a přecedí, než se odstaví, aby vychladla.

00:42

8. Servírování pomerančového gelu

Šéfkuchař Duiker kombinuje pomerančový gel s lesknoucím čokoládovým dortíkem. Naučte se tuto sladkou pochoutku atraktivně odprezentovat a naservírovat.

01:10

9. Suroviny na Salsu Verde

Seznamte se s mnoha čerstvými přísadami v této rostlinné a aromatické emulzi.

03:23

10. Salsa Verde

Připravte si tuto jednoduchou salsu spojením ingrediencí v turbo mixéru a získejte tipy na dokonalé kombinace z masem a rybou, které se k ní hodí.

03:50

11. Holandská omáčka

Nakonec zakončete klasickou Hollandaise emulzí - kombinací másla a žloutků s japonským citrusovým ochucení. Naučte se důležité techniky šlehání a teploty, abyste předešli srážení emulze.

Produkty
Recepty
Inspirace
Menu