Menu

Klasika vs součastnost

Podle zprávy, kterou zpracovala OECD1, Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj, spotřebitelé ve světě snědí ročně cca 32,5 kg masa na osobu (drůbeží, skopové, hovězí a vepřové). Na mezinárodním poli v oblasti spotřeby masa vedou Austrálie, USA, Argentina, Izrael a Brazílie. V grilovací sezoně jsou mletinové placky „vlajkovou lodí“ jak stále vznikajících trendových bistrech, tak znamenitých restaurací.

Klasický americký burger, to je křupavá houska, mleté hovězí maso připravené na stupeň rare, medium nebo well done podle preferencí zákazníků, několik plátků kyselé okurky, rajčata, čedar a dresink. Jeho charakter lze snadno změnit, např. přípravou originálního dresinku na burger, který mobilizuje chuťové buňky strávníků.

Restauratéři na celém světě sledují aktuální trendy a čerpají inspiraci ze světových kuchyní. Díky kreativitě šéfkuchařů může obyčejný karbanátek rozhodně uchvátit zákazníky novou harmonií chuti.

RECEPTY NAŠICH ŠÉFKUCHAŘŮ

 

Americké karbanátky jsou klasika. Hovězí karbanátek s vrstvou rozpuštěného sýru a plátky okurky = ideální burger. Podívejte se na náš recept.
Karbanátky se šťavnatým grilovaným jehněčím ve spojení s výjimečnou chutí grilovaného sýra halloumi jsou příkladem, jak lze jídlu snadno dodat charakter. Středomořské klima v neobvyklém provedení – vyzkoušejte si náš recept!
Výborná bezmasá alternativa oblíbených burgrů. Vyzkoušejte místo masa použít červené fazole nebo cizrnu ochucené koriandrem, římským kmínem a česnekem. Podívejte se, co připravili naši kuchaři: vegetariánský burger z červených fazolí s bylinkovou omáčkou a citronem je svérázným spojením chutí.

Karbanátky – trendy a inspirace

Základem dobrého burgeru je… houska. Pečivo výtečné kvality a šťavnatý kousek grilovaného masa rozhodují o celkovém efektu. Kromě přípravy masových karbanátků odpovídají šéfkuchaři i na potřeby vegetariánů a veganů a vytvářejí originální recepty.

Gril je skutečně vděčná kulinární technika, protože umožňuje spojovat chuti masa i zeleniny s různým kořením, dresinky a přísadami, např. sázeným vejcem, slaninou nebo ovocem. Světové kuchyně, jako jsou indická, mexická, italská nebo francouzská, poskytují spoustu možností.

Nabídka originálního menu

  • jehněčí burger s mango salsou, avokádovou pastou, chilli a omáčkou z pomerančové šťávy a kurkumy
  • burger s grilovanými žampiony portobello, broskví a restovanou mrkví julienne
  •  thajský burger s krocanem, ořechovou omáčkou, zelím a limetkou
  • blízkovýchodní burger se skopovým, omáčkou tahini a sýrem feta
  • korejský hovězí burger se sójovou omáčkou, sezamem, nakládanou zeleninou, třtinovým cukrem a česnekem
  • brazilský burger s hovězím, chorizem a vejcem
  • hovězí burger s pekanovými ořechy, čedarem a karmelizovanou červenou cibulí
  • turecký burger se skopovým, karamelizovanou cibulí s borůvkami, rukolou a kozím sýrem
  • francouzský hovězí burger s cibulí, sýrem brie a slaninou
  • havajský burger s lososem, v kokosu karamelizovaným ananasem a avokádem
  • indický burger s krocanem, mangem a okurkovým jogurtem s mátou
  • italský burger s kuřecím, parmezánem a bazalkovým pestem
  • hovězí burger chimichurri s karamelizovanou cibulí
  • vepřový burger s nakládanou zeleninou, šunkou a švýcarským sýrem
  • veganský burger s čočkou, česnekovou majonézou a grilovanou cuketou
 
Kulinární trendy v roce 2018, jako jsou například superfoods, jedlé květiny nebo kurkuma, nám poskytují široké pole působnosti pro kulinární experimenty. Díky neobvyklým kombinacím chutí lze změnit zažitá schémata týkající se grilování a uskutečnit tak malou revoluci jak v autorských jídelníčcích šéfkuchařů, tak v celém gastronomickém oboru.
 
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu