„Je to bez lepku?“ - to je otázka, kterou si klade stále více zákazníků. V dnešní době, kdy se zvyšuje nesnášenlivost lepku a chronických onemocnění způsobených citlivostí na lepek, je důležité, abyste našli vhodné a lákavé potraviny bez lepku. Máme pro vás pět skvělých tipů, jak zapracovat bezleková jídla do menu.
- Nahraďte přísady jako je pšenice, ječmen, žito, oves, slad a kuskus rýžovou moukou, pohankou, škrobem, kukuřičnou moukou, quinou či sójou. U mnoho jídel místo mouky můžete použít ořechy/fazole/semínka a cizrnu.
- Využijte speciálně zhotovené bezlepkové výrobky dostupné na našem trhu. Snížínte náklady na speciální ingredience.
- Použijte fazole, rýži, zeleninu a jiné bezlepkové potraviny.
- U balených výrobků najděte značky, které neobsahují lepek a které vám pomohou zajistit konzistenci kvality.
- Označte bezlepková jídla v nabídce. Usnadníte tak zákazníkovi výběr jídla.
Přihlaste se k odběru newsletteru
Přihlaste se k odběru našeho newsletteru ještě dnes a nic Vám ze světa gastronomie neunikne. Budete dostávat informace o aktuálních trendech, inspiracích, předpisech nebo soutěžích. Navíc si budete moci podívat na videa od našich šéfkuchařů z celého světa. Nenechte si to ujít!