Přizpůsobení = personalizace
Přizpůsobit znamená upravit něco takovým způsobem, aby to vyhovovalo potřebám daného jedince. Jiné slovo, jenž lze použít k popsání téhož konceptu, je personalizace, tedy úprava konkrétního produktu nebo služby tak, aby vyhověly individuálním preferencím zákazníka.
Hosté stále touží přizpůsobit si svoje pokrmy a vyhledávají restaurace, které jim tuto možnost nabízejí. Níže probereme dva důvody, proč tomu tak je.
„Já přizpůsobuji jídlo, abych se vyhnul určitým přísadám...“
Rostoucí počet hostů restauračních zařízení požaduje odstranění jistých přísad z jejich pokrmů. I když to může být popuzující, a dokonce se to může zdát hloupé, obvykle to dělají z toho důvodu, že nemohou, nebo nechtějí, jíst určité produkty.
Do této skupiny patří lidé s potravinovými alergiemi nebo intolerancemi, vegetariáni, vegani, nebo takoví, kteří vyznávají zásady ketogenní nebo paleo stravy.
„Já přizpůsobuji, protože mě to baví...“
Další skupinou jsou lidé, kteří mají sklon vybírat si místa, kde mohou mluvit do toho, co dostanou na talíři naservírované. Dělají to proto, že je to velké dobrodružství - dává jim to možnost vyhrát si s chutěmi, s vůněmi a texturami různých přísad, a výsledky potom sdílejí s přáteli a rodinou ... nebo se svými přívrženci na Instagramu.
Přivítejte přizpůsobování ve vaší restauraci!
Zde je několik jednoduchých rad na to, jak umožníte hostům, aby si vybrali přísady podle jejich libosti.
Vytvořte nabídku na misku tapas (například 1, 3, 5 nebo 9 rozmanitých misek). Nechte vaše hosty, aby si vybrali z bohaté nabídky různých druhů oliv, marinované a grilované zeleniny, dipů a pomazánek na rostlinné bázi, kousků měkkého sýra v olivovém oleji, plátků studeného masa a dalších lahůdek. Podávejte vše s čerstvě upečeným chlebem a olivovým olejem, a svým hostům připravíte skutečnou hostinu!
Skvělý způsob, jak podávat asijské ramen, pho nebo polévku tom kha, je hosty nechat, aby si vybrali své oblíbené ingredience. Mohli by si vybrat vlastní:
- vývar - maso (hovězí nebo kuřecí) nebo veganský;
- nudle - pšeničné nebo rýžové (bezlepkové);
- vložku - masovou, tofu, vaječnou nebo zeleninovou.
Pamatujte - klíčem k lahodné asijské polévce je voňavý vývar. Recept našeho kuchaře na pho najdete zde.
Vytváření vlastních burgerů je skvělá zábava, která hostům ale také dovolí vybrat si přísady, které mají nejraději. Co by mělo obsahovat menu „vytvořte si vlastní burger“?
- Bulku: tradiční, celozrnnou, bezlepkovou.
- Masovou placičku: hovězí, kuřecí, sýrovou, rostlinnou.
- Zeleninu: například listy salátu, rajče, cibuli, nakládanou okurku, grilovanou zeleninu.
- Sýr: například čedar, goudu, fetu.
- Doplňky: například jalapeño, smaženou cibulku, olivy, sušená rajčata.
- Omáčky: například rajčatovou, paprikovou, majonézu, tatarskou, česnekovou.
Víte, co se říká: každý má rád pizzu, a to zejména tehdy, pokud mu vyhovují všechny chutě v ní obsažené. V pizzerii můžete bez problému nechat hosty, aby si vytvořili svoji oblíbenou pizzu, když jim dovolíte, aby si vybrali:
- těsto, například klasické, celozrnné, bezlepkové, nebo obarvené aktivním uhlím nebo červenou řepou;
- omáčku, jako je například tradiční marinara, smetanovou omáčku nebo omáčku barbecue;
- sýr, například mozzarellu, plísňový nebo veganský sýr;
- protein, jako je například kuře, chorizo, salámy, šunku, tofu, nebo tempeh;
- zeleninu, například rajčata, žampiony, kukuřici, řepu, cuketu, kapii, brokolici nebo špenát.
Pokud je vaší specialitou odlehčená kuchyně, založená na čerstvé zelenině a zdravých ingrediencích, umožněte hostům vytvořit si vlastní saláty nebo misky. Jediné, co musíte udělat, je prezentovat několik kategorií přísad a nechat hosty, aby si z každé kategorie vybrali - salátové listy; čerstvou, grilovanou nebo pečenou zeleninu; zrníčka; protein (maso, ryby, vejce, tofu); a zálivky.