Pandemie radikálně změnila pohled hostů na bezpečnost během různých akcích, kterých se zúčastňují a na kterých konzumují jídlo. Přestože se stále méně obávají nákazy koronavirem, přísné hygienické návyky už mají zakořeněné. A samozřejmě nadále očekávají opatření, která je ochrání před viry a bakteriemi. Jak na tyto potřeby zákazníků reagovat v kuchyni a pohostinství?
Během pandemie byli lidé vybízeni, aby se vyhýbali davům, takže nyní se mohou stále obávat jíst v přeplněných prostorách. Zkuste proto místo jednoho dlouhého bufetového stolu, kde by lidé museli na jídlo stát fronty, rozvrhnout prostor na několik menších „stanovišť“. Zvolte například jeden stůl pro předkrmy, další na saláty, jiný na hlavní jídla a další na dezerty.
Lidé si také více navykli na servírované porce, více než na bufet, protože tak přichází do kontaktu s jídlem méně lidí, což přispívá k větší bezpečnosti. Co tedy podávat a jak to udělat správně?
Při vymýšlení receptů na předkrm se řiďte trendem servírování miniaturních verzí milovaných jídel a nabídněte občerstvení z celého světa. Co můžete svým hostům přichystat?
Chcete-li tyto krokety vyrobit, připravte si mac’n’cheese, nechte ho vychladit v lednici a poté z něj vytvarujte kuličky nebo nakrájejte na malé čtverce či obdélníky. Kousky obalte ve strouhance a zprudka osmažte.
Jednotlivé porce polévky lze podávat v elegantních sklenicích s víčkem. Zvolte krémové polévky, které se snadno konzumují a zasytí. Jeden skvělý nápad je sopa Azteca s nachos, čedarem a zakysanou smetanou.
Dříve bylo běžné, že si hlavní jídlo lidé nandávali sami z velkých hrnců nebo brali z ohřívaných nádob. Nyní dávají hosté přednost tomu, aby dostali jídlo předem naporcované. Mají tak jistotu, že nikdo nekontaminuje jejich ani ostatní porce.
Pokud vás čeká příprava občerstvení na neformální setkání, vaši hosté si mohou pochutnat na mini verzích pestrého street foodu, jako jsou špízy, hamburgery nebo dokonce hot dogy.
Nejlepší kvality pokrmů dosáhnete použitím originálních italských produktů vyrobených speciálně pro gastronomii, jako jsou těstoviny Knorr Lasagne nebo Knorr Professional Tomato Pronto (rajčatová omáčka s kousky rajčat a cibule).
Můžete také připravit jednotlivé porce rizota nebo těstovin a podávat je v opakovaně použitelných sklenicích. Rizoto s dýní nebo zeleným hráškem a citronovou kůrou jsou vynikající volbou.
Náš tip je i Tagliatelle alla Puttanesca, lehce pikantní těstoviny z Neapole s ančovičkou a černými olivami.
Klikněte na ikonu sdílet níže a vyberte přidat do domovské obrazovky. Klikněte na ikonu sdílet výše a vybrerte přidat do domovské obrazovky Klikněte na ikonu sdílet níže a vyberte přirat na domovskou obrazovku. Klikněte na ikonu sdílet níže a vyberte přidat do domovské obrazovky.