Jaké ovoce lze grilovat?
Můžete grilovat téměř všechny druhy ovoce, avšak některé jsou obzvlášť chutné, pokud je připravíte tímto způsobem. Které byste si měli vybrat?
Jak dlouho by se mělo ovoce grilovat?
Při grilování ovoce je čas stěžejní - nechcete, aby se připálilo, naopak mu potřebujete dát dostatek času, aby změklo a cukr se správně zkaramelizoval. Jak dlouho byste měli grilovat nejpopulárnější ovoce?
- Broskev – přibližně 10 minut
- Meruňka – přibližně 6 minut
- Banány ve slupce – přibližně 15 minut
- Ananas – přibližně 8 minut
- Papája – přibližně 8 minut
- Žlutý meloun – přibližně 5 minut
- Hruška – přibližně 8 minut
- Celá jablka – přibližně 40 minut
- Nakrájená a loupan jablka – přibližně 6 minut
- Švestka– přibližně 6 minut
Grilované ovoce– 5 inspirací
Tady máte pár nápadů pro saláty, předkrmy a dezerty z grilovaného ovoce.
Jablka plněná luštěninami
Zajímavý grilovaný předkrm! Vyloupejte z jablka jadérka a naplňte je zeleniou či hnědou čočkou. Ochuťte mletou paprikou, černým pepřem, majoránkou a tymiánem. Zabalte jablka do fólie a grilujte cca 30-40 minut do změknutí.
Grilované jablko a niva na bagetě
Plátky bagety, grilované jablko a rozdrobená niva stačí k tomu, aby vznikla jednoduchá, ale výtečná svačinka. Je to skvělý nápad jak pro letní bufety, tak i pro oslavy v restauracích.
Grilovaný meloun a salát ze sýra haloumi
Grilované ovoce dodá každému salátu zajímavý nádech. Možnosti jsou nekonečné - jedna z nich je grilovaný meloun a salát ze sýru haloumi. Vše, co potřebujete, je pouze nakrájet jednotlivé ingredience, ogrilovat je a naaranžovat je na listy míchaného salátu.
Přidejte krájenou ředkvičku a Knorr Zahradní zálivku a můžete si užít elegantní salát.
Grilovaný banán v tmavé čokoládě
Klasický grilovaný dezert - výtečný a rychlý na přípravu. Vše, co potřebujete, je ogrilovat neoloupaný banán po obou stranách, dokud slupka nezčerná. Poté ho nakrájejte podélně a servírujte s rozpuštěnou hořkou čokoládou, kyselým rybízovým džemem a kopečkem vanilkové zmrzliny.
Grilovaný ananas se smetanovým dipem a meduňkou
Velice rafinovaný dezert, ale také rychlý a snadný na přípravu. Kousky ananasu potřete medem a napíchněte je na špejle. Poté ugrilujte. Po několika minutách jsou připravené, můžete je podávat se smetanovým dipem a plátky čerstvého citrónu.