Rozhovor v kuchyni | Část 3
Trendy suroviny jako inspirace pro vaši kuchyni
Kurkuma
Nejenže má kurkuma kladné zdravotní účinky spočívající v podpoře imunity, ale také se vyznačuje bohatou kořenitou chutí a pokrmům dodává živou žlutou barvu.
Rostlinné náhražky masa
Náhražky masa se neustále zlepšují a chuťově i vzhledově se blíží skutečnému masu. Skvělým příkladem je tempeh. Je to všestranná surovina, která ve vegetariánských verzích pokrmů přesvědčivě nahradí hovězí i kuřecí maso.
Melasa
Už není určená jen pro babiččinu kuchyni. Překvapivými způsoby se uplatňuje v pikantních pokrmech. Dodává výraznou chuť například salátovým dresinkům a marinádám.
Topinambur
Tato módní zelenina má sladkou, téměř česnekovou chuť. Je vynikající pečená nebo rozmixovaná v polévkách.
Mořské řasy
Tuto vysoce ekologickou surovinu můžete považovat za nový kadeřávek. Díky své vysoké nutriční hodnotě a zajímavé chuti jsou řasy vhodné pro přípravu jedinečných jídel.