Menu

Pokud hledáte nové způsoby, jak vybudovat udržitelnější restauraci, máme tu pro vás pár svěžích nápadů. K chytré práci zohledňující klimatickou změnu vám pomůže omezování odpadu. Ale jak? Kromě revidování jídelních lístků, postupů objednávání a velikosti porcí můžete popustit uzdu své fantazii a investovat ještě do opětovného použití ingrediencí. Ve skutečnosti lze většinu zeleniny a ovoce použít mnoha různými způsoby, na které se často zapomíná. Pojďte si to vyzkoušet:

 

Pět tipů, jak proměnit odpad ve zlato

Je jen málo věcí, které při práci v kuchyni bolí natolik, jako vyhazování zbylého jídla. Ale co se dá ještě dělat s jablečnou drobenkou, sýrovou krustou nebo tou krásnou zeleninovou směsí, která zbyde, když dojede odšťavňovač? Odpovědí je spousta, zde je pět našich nejlepších tipů.

1. Schovejte si okraje parmezánu a tvrdého sýra, vložte je do velkého množství olivového oleje a nechte vše nasáknout. Výsledek? Super lahodný parmazánový olej k těstovinám, salátům a masu.

2. Zbyly vám slupky a jadřince jablek a hrušek? Uvařte je společně s octem a cukrem a získáte domácí jablečný či hruškový ocet, který se skvěle hodí k marinádám a salátům.

 

3. Každý, kdo někdy připravoval čerstvě vymačkanou zeleninovou šťávu, ví, kolik ovocné dužiny po odšťavnění zbyde. Místo toho, abyste ji vyhodili, můžete ji smíchat s mletým masem a černými fazolemi. Vzniknou vám z toho masové kuličky s náplní nebo karbanátky plněné zeleninou.

4. Smíchejte ovocnou dužinu z čerstvě vymačkané zeleninové či ovocné šťávy s vaječnými bílky a tapiokovým škrobem, případně ještě s trochou cukru nebo medu. Pečete směs v troubě se zeleninovými a ovocnými nutričně bohatými krekry plnými bílkovin a sacharidů. Perfektní catering na schůzky nebo pracovní svačinka.

 

5. Zbylo vám bílé pečivo? Namočte je a použijte k úpravě textury pyré polévek, krémových polévek a dušených pokrmů. Není třeba vařit, aby ztuhli.

Produkty
Recepty
Inspirace
Menu