1. Úvod do Zero waste menu
Šéfkuchař Thais Gimenez v tomto videu představuje téma Zero waste menu – nový způsob pohledu na vaření zaměřený na využití ingrediencí chytrým způsobem, snížení odpadu a zvýšení zisku. Nízký odpad je více než trend, je to nová perspektiva, která tu zůstane.
2. Pomalu pečený bůček s květákovým pyré
V tomto videu se dozvíte, jak uvařit lahodný pomalu vařený vepřový bůček na asijském stylu s květákovým pyré s šéfkuchařem Craigem Elliottem. Toto jídlo využívá vepřový bůček, cenově dostupnější maso, které je však bohaté a chutné. V kombinaci s máslovou dýní, květákem a jablky je to dokonalý podzimní pokrm s nízkým odpadem.
3.Mezze Maze Část 1
Naučte se vařit Mezze Maze s šéfkuchařkou Joanne Limoanco Gedrano, cizrnovou vafli doplněnou moutabalem, avokádovým humusem, řepným želé a mikro zeleninou. V této první části vám šéfkuchařka Joanne vysvětlí ingredience a ukáže, jak vyrobit těsto na cizrnovou vafli.
4. Mezze Maze Část 2
V tomto videu najdete poslední krok k vytvoření Mezze Maze s šéfkuchařkou Joanne. Ukáže vám, jak připravit moutabal (dip z lilku a tahini), nakládané želé ze zbylé šťávy z nakládané řepy a ozdobu sušenými slupkami cizrny, mikro zeleniny a nakládanou červenou řepou. Poté předvede, jak stylově položit mezze.
5. Špaldová bruschetta s pomerančovými fermentovanými rajčaty
V tomto videu vás šéfkuchař Ronald Van-der-Laars naučí, jak vyrobit Zero waste špaldovou bruschettu s pomerančovými fermentovanými rajčaty. Ukáže, jak dehydrovat oranžová rajčata, udit Buffalo mozzarellu studeným kouřem a jak obkládat bruschettu s celozrnným špaldovým chlebem.