Používejte náležitou terminologii, abyste dokázali správně stanovit náklady na nákup potravin.
V oblasti nákladů jídla se používá několik pojmů, které byste určitě měli znát. Tyto pojmy zahrnují standardní recept, při zakoupení, jedlá část nebo k servírování. Porozumění těmto pojmům je klíčové pro určení nákladů jídla.
Tento pojem se liší od pojmu „jedlá část“, jedná se o množství jídla podávaného hostům po uvaření. Rozlišujeme čtyři typy hmotnosti ke servírování:
Zde ukážeme rozdíl mezi pojmy při zakoupení a jedlá část.
Zde je pojem „k servírování“ přiblížen na příkladu ryb z částí Při zakoupení a Jedlá část.
Klikněte na ikonu sdílet níže a vyberte přidat do domovské obrazovky. Klikněte na ikonu sdílet výše a vybrerte přidat do domovské obrazovky Klikněte na ikonu sdílet níže a vyberte přirat na domovskou obrazovku. Klikněte na ikonu sdílet níže a vyberte přidat do domovské obrazovky.