V čem konkrétně spočívá vaření Sous-Vide, jaké jsou potřeba dodržet kroky a proč je tato technika u kuchařů tak oblíbená? To si přečtěte v našem článku.
Jiný druh masa, jiná příprava
Každý druh masa, dokonce i jinak velké kousek masa, se připravuje při různé teplotě a také různě dlouhý čas.
Kuřecí maso například vyžaduje vyšší teplotu během přípravy než třeba maso hovězí, vepřové nebo než ryby. Naopak ale zase nepotřebuje moc dlouhé vaření. Tmavší maso, které je přirozeně hutnější, vyžaduje delší dobu vaření.
Pokud budete dodržovat přesnou teplotu a dobu vaření ve vakuu, docílíte dokonale jemného, a přitom neobyčejně šťavnatého kousku masa, které se vám na vidličce doslova rozpadne a v puse úplně rozplyne. Na talíři si ale zachová ten správný tvar.
Pro přehlednost, jak dlouho a při jaké teplotě se které maso vaří, využijte následující tabulku:
Připravte hostům dokonalé jídlo
Vyzkoušejte tyto báječné recepty, které jsou připraveny metodou Sous-Vide:
- Vepřové koleno sous-vide připravené po bavorsku s bramborovo-křenovou kaší
- Vepřové žebírko sous-vide s liškami a cherry rajčaty v lovecké omáčce
- Hovězí Wellington podávané s omáčkou béarnaise, mrkví s pomerančem na špenátovém pyré
- Křupavý bůček, karamelizovaný pastinák, pikantní meruňky v zálivce z bílého vína a uzená majonéza s drcným pepřem